Spelregels

Beste deelnemer(s) aan de recreatieve Vries.nu triathlon,

Allereerst hartelijk dank voor je/jullie inschrijving voor dit evenement. Fijn dat jullie mee gaan doen. Want daar doen we het voor!

Spelregels Vries.nu Triathlon

1. Deelname is op eigen risico. De Stichting Sportevenementen Vries is niet aansprakelijk voor schade aan of diefstal van persoonlijke eigendommen. Ook is de Stichting Sportevenementen Vries niet aansprakelijk voor ongevallen die zich tijdens het deelnemen aan de activiteiten voor doen.

2. Het fiets- en loopparcours worden (deels) afgelegd op de openbare weg. Het parcours is niet afgesloten van de overige verkeersdeelnemers. Van iedere deelnemer wordt verwacht dat hij/zij zich aan de verkeersregels houdt en rekening houdt met het overige verkeer.

3. LET OP: Een helm is verplicht voor het fietsonderdeel anders wordt er niet gestart.

Algemeen

1. Er is een tijdregistratie met tijd per onderdeel en rondetijden.

2. Iedere individuele deelnemer krijgt een startnummer. Dat startnummer moet zodanig op de voorzijde van je lichaam worden bevestigd dat het duidelijk zichtbaar is wanneer je als loper finisht.  Dit jaar krijg je een enkelbandje voor de tijdregistratie breng deze uitsluitend aan om je enkel en niet om je pols dan werkt deze niet.

Zwemmen

1. Het onderdeel zwemmen vindt plaats in het zwembad van De Leemdobben in Vries. Er zwemmen maximaal 5 deelnemers tegelijkertijd in dezelfde baan. Houdt daarbij rekening met elkaar. Geef snelle(re) zwemmers de ruimte.  Houdt rechts aan. (je zwemt op deze manier continue aan de kant van de lijn.

2. Voor de deelnemers aan de 1/4e triatlon wordt gestart om de 30 minuten. Vervolgens start iedere 20 minuten een nieuwe groep zwemmers voor de 1/8e en als laatste de groep kinderen ( 1/16e )

3. Voor het afleggen van het 500 meter zwemmen heeft u maximaal 20 minuten de tijd. Voor het afleggen van het 1.000 meter zwemmen heeft u maximaal 30 minuten de tijd.

Fietsen

1.. Het fietsparcours mag af worden gelegd op elke willekeurige fiets, mits er geen sprake is van elektrische ondersteuning.

2. De fietsen kunnen worden gestald op een speciaal daarvoor aangelegde fietsenstalling.

3. Start van het onderdeel fietsen is de zij-uitgang naar de parkeerplaats van het zwembad De Leemdobben. De finish is op De Brink.

4. Het parcours wordt aangegeven met pijlen en evt. met linten op en langs de weg.De pijlen zijn altijd geplaatst aan de rechterzijde van de weg. Er worden extra linten geplaatst als er een afslag volgt zowel voor rechts als links. Geen aanwijzing dan ga je rechtdoor.

5. Voor het onderdeel fietsen is een helm verplicht. Zonder helm laten we u niet starten.

13. HOUDT REKENING MET OVERIGE DEELNEMERS EN OVERIG VERKEER EN VOLG AANWIJZINGEN VAN DE VERKEERSREGELAARS OP!

Lopen

13. Het loopparcours mag zowel wandelend als hardlopend afgelegd worden.

15. Start en finish van het onderdeel lopen is op de Brink in Vries.

16. Het loopparcours loopt deels over zandpaden. Houdt rekening met een niet helemaal vlak parcours en bij regenachtig weer met gladheid.

17. Het parcours wordt aangegeven met linten. Wanneer een lint aan de linkerzijde van de weg/zandpad hangt, moet de eerstvolgende weg of zandpad links worden genomen. Wanneer een lint aan de rechterzijde van de weg/zandpad hangt, moet de eerstvolgende weg of zandpad rechts worden genomen. Wanneer aan beide zijden van de weg/zandpad een lint hangt, moet rechtdoor worden gelopen.

18. HOUDT REKENING MET OVERIGE DEELNEMERS EN OVERIG VERKEER EN VOLG AANWIJZINGEN VAN VERKEERSREGELAARS OP!

Vries, 28 maart 2019,

Stichting Sportevenementen Vries